Wednesday, November 16, 2011

Tündi boszikonyha
mert rájöttem, hogy imádok boszorkánykodni... Hobbiként indult, gyermekem száraz bőréből kiindulva, (shea vaj) de lassan életforma lett. Natúrkozmetikumokat készítek:))) Én, aki nem is szeretek tüsténkedni a konyhában.... A natúrkozmetikumok értékes növényi olajak, zsírok, és nagyrészt természetes összetevők olyan kombinációi, melyek  bőrünk és hajunk egészségét szolgálják. Segítenek a bőrmegújulásban, rengeteg vitamint, telítetlen zsírokat, antioxidánsokat tartalmaznak. Újjá születik a bőr, a haj és egyben a lélek is. Tényleg lehet tenni azért, hogy ne vegyszereket, kőolajszármazékokat, aluminiumsókat használjunk a bőrünkre.
Imádok próbálkozni, főleg, ha annak kézzel tapintható eredménye lesz. Az eredmény, puha, sima, ránctalan bőr, bőrhiba mentesen...Három kemény hónap kitartó 'kezelés' után, elmondhatom, gyönyörű lett, az amúgy vegyes, helyenként piroskás, néha pattanásos, foltos bőröm. Egyszerűen örömmel tisztitom arcom, és használom a 100% természetes készítményeimet. Sok mindent kipróbáltam már. Az első próbák a kukába landoltak, de mostmár elmondhatom, hogy kevés az a készítmény ami a kukában végzi. Készítek arckrémeket normál, vegyes bőrre, de a száraz, érzékeny bőr sem marad intenzív táplálás nélkül. Azonkívül már a testápolóm sem, a deóm sem kereskedelmi termékek. Mindezeket én készítem el. Kizárólag természetes olajakat, vajakat, koncentrált kivonatokat, illóolajakat (100%os natúrkozmetikában használatosakat) használok készítményeimben. (kakaóvaj, sheavaj, mangóvaj, vadrózsaolaj, mandulaolaj, jojobaolaj, szkvalens, szőlőmagolaj, borágoolaj, kókuszolaj, makadámia dió olaj,búzacsíraolaj és még sorolhatnám....).
Nos én így kényeztetem magam....És Te?

5 comments:

Marcsi said...

Gratulálok a foglalatosságodhoz!!! Nem semmi munka lehet kikisérletezni, hogy melyik szer hogyan hat. Sajnos én a kereskedelemben kapható krémmel kényeztetem magam, bár a hatása nem sok.

Krisziz said...

..róka mája, tyúk epéje...megjött a jó Pirinéne ... ez ugrott be ahogy olvastam a soraidat :-))
De komolyabbra fordítva a szót, gratulálok én is az új elfoglaltságodhoz!!

Kata said...

Ez nagyszerűűűűű! ♥
Gratulálok Tünde :)

Tolgyesi Gyoparka said...

Nagyon ugyes vagy..csak igy tovabb en csak batoritani tudlak..Orsi boret en is hazilag keszitmennyel hoztam rendbe!

Csíki mama said...

Ez a bejegyzésed nekem telesen kimaradt.
Csak bámulok, és örvendezek hát ez nagyszerű.
Jó lenne egyet találkozni :))